• A typical post-war fibro cottage needed an update.  Asbestos was removed from the entire home. The house was re-stumped and re-wired. Cladding was replaced, insulation was installed throughout and roof tiles were replaced with steel sheeting.

    A bathroom sitting between the kitchen and bedroom was removed to create a light filled open plan kitchen/dining and living space. The original lounge room became a master bedroom with an ensuite - created by reclaiming a portion of the rear sleepout. The only addition to the house was a 3rd guest bedroom/study which opens onto a rear courtyard with privacy screens designed to shield out the rear strata home. The old rear laundry was stripped to create a stylish new laundry/bathroom.

    There is a relaxed casualness to this home. Though modest in scale, there is an ease of transgression between inside and outside giving an illusion of a much larger home.  The landscape design was also a major part of this project.

     

  • gallery image
    gallery image
  • gallery image
  • gallery image
    gallery image
  • gallery image
  • gallery image
    gallery image
  • gallery image
  • gallery image
    gallery image
  • gallery image
    gallery image

Hilton

A typical post-war fibro cottage needed an update.  Asbestos was removed from the entire home. The house was re-stumped and re-wired. Cladding was replaced, insulation was installed throughout and roof tiles were replaced with steel sheeting.

A bathroom sitting between the kitchen and bedroom was removed to create a light filled open plan kitchen/dining and living space. The original lounge room became a master bedroom with an ensuite - created by reclaiming a portion of the rear sleepout. The only addition to the house was a 3rd guest bedroom/study which opens onto a rear courtyard with privacy screens designed to shield out the rear strata home. The old rear laundry was stripped to create a stylish new laundry/bathroom.

There is a relaxed casualness to this home. Though modest in scale, there is an ease of transgression between inside and outside giving an illusion of a much larger home.  The landscape design was also a major part of this project.

 

gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image